"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

19 Nisan 2010 Pazartesi

BİR ACAYİP ADAM


- Siz pek cok insan tarafindan sevilmiyorsunuz, sizce neden ?

Mourinho: Isa da herkes tarafindan sevilmiyor.!

DEV KAPIŞMA




İşte olay hakemin alacağı not


Derbinin tartışılan hakemFENERBAHÇE-Beşiktaş derbisinde verdikleri kararlarla tartışılan ve maçın önüne geçen Hüseyin Göçek ile yardımcılarından Serkan Gençerler sezonu kapattı...

Edinilen bilgilere göre gözlemci Hamdi Kutval'ın hazırladığı raporda 2. yardımcı Serkan Gençerler ve orta hakem Hüseyin Göçek'in sergiledikleri yönetim karşılığında en fazla 7.7 alacakları öğrenildi. 7 ile 7.7 arasındaki puana göre vasat bir performans sergiledikleri belgelenecek olan Göçek ve Gençerler'in yaptığı hatalar nedeniyle sezon sonuna kadar bir daha maç alamayacakları bildirildi.leri Göçek ve Gençerler sezonu kapattı

Totti: "Hareketim kimseye karşı değildi"


'Er Pupone', derbi maçtan sonra yaptığı harekete açıklık getirdi.

Roma kaptanı Francesco Totti, Lazio derbisinden sonra yaptığı müstehcen hareketten dolayı özür dilerken, derbinin atmosferine kapıldığını dile getirdi.Karşılaşma sonrasında iki kolunu da kaldıran yıldız, baş parmağıyla aşağıyı gösteren bir hareket yapmıştı.Kişisel internet sitesinden konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Totti, "Bitiş düdüğünden sonra bir anda kendimi atmosfere kaptırdım. Açıkçası bu hareketim hiç kimseye değildi fakat alınan biri olmuşsa özür dilerim. Bunu yapan ilk futbolcu ben değilim ama yine de özür dilemekten gocunmam. Artık önümüzdeki maçlara konsantre olmak istiyorum. İtalya Kupası ve Sampdoria maçları pek de kolay geçmeyecek" dedi.

Hüseyin Göçek'ten 'kazı açılımı'


Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde hakem Hüseyin Göçek'in Bilica'ya gösterdiği sarı kartı hangi nedenle gösterdiği Atilla Gökçe tarafından açıklandı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin en çok tartışılan anlarından biri Bilica'nın penaltı noktasını kramponuyla bozmasıydı. Sahalarda ender olarak görülebilecek bu centilmenlik dışı hareket sonrası hakem Hüseyin Göçek de sert biçimde eleştirilmişti.
Eleştiriler Göçek'in Bilica'ya ilk sarı kartı Uğur İnceman'a penaltı pozisyonunda yaptığı faulden dolayı verdiği, ancak penaltı noktasını bozmasına kart göstermediği yani 2. sarıdan atmadığı yönündeydi.
Konu medyada ve kamuoyunda tartışılırken, sis perdesi erken dağıldı. Lig TV'deki programda yorumcu Atilla Gökçe, Hüseyin Göçek'in sarı kartı niye gösterdiğini açıkladı.
SARI KART KAZI ÇALIŞMASINA
Bu sabah Hüseyin Göçek'in bir MHK üyesini aradığını belirten Atilla Gökçe şunları söyledi:
"Hüseyin Göçek, bir MHK üyesini aramış ve Bilica'ya sarı kartı penaltı noktasını bozduğu için gösterdiğini söylemiş." Böylece Hüseyin Göçek'in penaltı noktasını bozan Bilica'ya sarı kart göstermediği yönündeki eleştiriler de boşa çıkmış oldu. Ancak tartışmalar "O zaman penaltı pozisyonunda yaptığı faul nedeniyle niye sarı kart göstermedi" şeklinde de sürebilir.

LİGİMİZİN MARKA DEGERİNİ İSPANYOLLARDA ANLADI!!!


Derbiyi canlı yayınlayan İspanyol Sportmania Televizyonu yorumcusu, "Böylesine bariz hatalar yapan , önündeki pozisyonu görmeyen veya görmek istemeyen hakeme isyan etmeyecek başkan yoktur" diye konuştu. Türk hakemleri sonunda İspanyolları da çıldırttı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini canlı olarak yayınlayan İspanyol Sportmania Televizyonu spikeri ve yorumcusu, maçı bırakıp hakemi tartıştı. Hüseyin Göçek'in derbiye damgasını vurduğunu savunan yorumcu Carlos Castillano, "Türkiye'de futboldan çok neden hakemlerin konuşulduğunu anlamak için örnek bir maçtı" dedi.
İspanyol yorumcu, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e, hakemler aleyhinde konuştuğu için ceza aldığını hatırlatarak, "Başkanı çok iyi anlıyoruz. Böylesine bariz hatalar yapan, önündeki pozisyonu görmeyen veya görmek istemeyen hakeme isyan etmeyecek başkan yoktur" ifadesini kullandılar.
Ernst'in atılmasına sebep olan Emre'yi, "Hakemleri aldatmaya yönelik bu tür hareketleri İtalya'da öğrendi" diyen Castillano, "Orada faul vardı ancak kesinlikle kırmızı kartı gerektirecek bir pozisyon yoktu. Çizme'de bir dönem oynayan Emre, tam bir İtalyanvari hareketle rakibine kırmızı kart göstertti" yorumunda bulundu.
Süper Lig'de Fenerbahçe'nin, karşılaşmalarda sürekli hakemi baştan baskı altına almak gibi bir anlayışla çıktığını da vurgulayan İspanyol spiker, bu yüzden sarı-lacivertli ekibin maçlarında hakem hatalarının çokça olduğunu kaydetti.
Ayrıca yorumcular, "Bilica'nın penaltı atışı öncesinde yaptığı harekete federasyonun ceza verip vermeyeceğini takip edeceğiz" dediler.
Related Posts with Thumbnails