"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

21 Mart 2010 Pazar

TERCİHLER VE OLANLAR


Galatasaray Trabzona 1 günlükte olsa tekrar liderlik koltuğuna oturup ayrıca alacagı bu3 puan ile yarınkı mac icin Bursayı piskolojik olarak kötü duruma sokmak istiyordu.Ardanın olmaması Galatasaray teknik heyetini rahatsız etsede basta Keita olmak üzere takımın diger etkili ayaklarına güveniyordu F.Ricard ve ekibi.Servetin yerine Emre tercihini kullanan Rikard bir anlamda başta Servete olmak üzere diger oyuncularada mesaj yolluyordu.Mac bu atmosferde baslarken Emre yerinde müdahaleleriyle basta hocası olmak üzere takıma güven verirken Trabzonsporda Onur macın basında yaptıgı kurtarıslarala hocasının neden ona cok güvendiğini tescil ettirmiş oluyordu.Maca iyi başlamasınında etkisiyle özgüveni gayet yerinde olan Emre Güngörün savunmadaki inanılmaz hatası ise takımının 1_o yenik duruma düşmesini sagladı.Her 2 tarafında futbol oynamaya calışması macın kaliteli gecmesinin ana sebebi gibiydi.2.yarıya Elano Baros degişikligiyle birlikte Trabzonsporun yarı alanında daha fazla gözüken ekip sarı kırmızılı takımdı fakat burda basta Serkan ve Songun yerinde müdahaleleri Galatasaray forvetlerine gol şansı vermedi.Trabzonsporun bu esnada bulmuş oldugu kontralarda ise final paslarının iyi olmaması Trabzonun 2.golü bulmasına engel teşkil ediyordu.Galatasarayın son cabalarıda başkaca sonuc vermezken Şenol Güneş bu sezon için kredisine kredi ekliyordu .Mac sonunda belkide en cok tartışılan şey hocaların oyuncu tercihleri olacakken Ricardın Emre tercihi ve Keita ile Santosun saha icindike yer degiştirmeleri Galatasarayın ilk yarısının bir anlamda üretkenlik acısından zayıf gecmesinin başlıca sebebiydi.Şenol Güneşin Antep macında kadroya almadıgı Colmanı 11de oynatması ve golün Colmandan gelmesi gecenin en güzel şekliydi belkide.Galatasarayın bu yenilgisi yarınki Bursa Denizli macının heyacan katsayısının artmasına sebeb olacak dersek abartmış olmayız herhalde.


KIRMIZI ŞEYTANLAR GALİBİYET, KIRMIZILAR İSE PRESTİJ PEŞİNDE...


İngiltere Premier ligi bugün yine dev bir maça sahne olacak. Sir Alex Ferguson'un talebeleri Rafael Benitez'in askerlerine karşı galibiyet elde ederek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşma çabasında. Ancak maça saatler kala ajanslara düşen bir haber moralleri alt üst etti. Rooney'in maç toplantısında geçirdiği kısa süreli baygınlık herkesi tedırgin etti. Kulüp doktorlarının yerinde müdahalesi ile tansiyonu düştüğü anlaşılan Rooney kendini iyi hissettiğini ve bu maçta oynayamazsam öleyim daha iyi dedi. Taraftarın en çok güvendiği isim olan Rooney bu sene oynadığı 28 maçta kaydettiği 25 gol ve 5 asist ile Premier lig de gol krallığının en önemli adayı durumunda (Wayne Rooney 2008-2009 ve 2007-2008 sezonunda 12 şer gol atmıştı)
Diğer taraftan Liverpool, bütün hedeflerinden uzaklaştıktan sonra şampiyonlar ligine katılabilme hesaplarını yaparken Rafael Benitez'in koltuğu tehlike çanları çalıyor. 2004 yılından bu yana takımının başında olan 49 yaşındaki Rafael Benitez evli ve iki kız çocuğu sahibi. Geçen yıllarda Liverpool dan ayrılması gündeme gelen Benitez'in eşi Maria de Montserrat " Rafa nereye giderse gitsin ben Liverpool'dan ayrılmayağım" diyerek Benitez ailesindeki Liverpool sevgisini gözler önüne sermişti.

YORUMSUZ...


O'DA FENERBAHÇELİYMİŞ..

Henüz 35 yaşındayken Ekonominin başına geçtiğinde herkesin dikkatini çeken devlet bakanı Ali BABACAN en son yapılan bir röportajında sanılanın aksine Galatasaraylı değil,iyi bir Fenerbahçeli olduğunu söyledi. Babacan bu sene şampiyonun kim olacağına ilişkin soruya da "-Türkiye ekonomisinin ihracat şampiyonu Bursa ilinin takımı olan Bursasporu destekliyorum" diyerek konumuyla uyuşan imalı bir cevap verdi.
Related Posts with Thumbnails