"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

3 Haziran 2010 Perşembe

Dünya Kupası 2010 Güney Afrika'da kural değişikliği



IFA, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası öncesi kural değişikliklerine gidecek. FIFA, Dünya Kupası öncesi penaltı atışları ile önemli bir değişikli yaptı. Buna göre artık penaltı atışını kullananlar kaleciyi yanıltığında sarı kart görecekler.

FIFA, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası öncesi kural değişikliklerine gidecek. FIFA, Dünya Kupası öncesi penaltı atışları ile önemli bir değişikli yaptı. Buna göre artık penaltı atışını kullananlar kaleciyi yanıltığında sarı kart ile cezalandırılacaklar.

Dünya Kupası 2010 Şampiyonası boyunca penaltı atışları sırasında, kaleciyi yanıltmak amaçlı duraksamak, sarı kart ile cezalandırılacak ve atış tekrarlanacak.

Dünya Kupası heyecanı bütün Dünyayı sarmaya başlarken, FIFA‘ da kural kitabında önemli bir değişikliğin altına imza attı. Adil oyun oynamaya büyük önem veren kurul, penaltı atışlarıyla ilgili düzenlemeyi yeniden kaleme aldı. Buna göre penaltı atışı sırasında, kaleciyi yanıltmak amaçlı duraksamak yasaklandı.

Topa vurmak üzereyken duraksayıp, kalecinin hangi tarafa yatacağını görmek ve topu ters taraftan ağlarla buluşturmak, yıllardır önemli bir penaltı taktiği olarak kullanılıyordu.Bu taktiğin kaleciler açısından haksız rekabet yarattığına karar veren Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, bundan böyle benzer bir taktiğin uygulanmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Dünya Kupası ile birlikte, kaleciyi yanıltmak için topa vurmadan önce duraksayan futbolcular, sarı kart ile cezalandırılacak ve atış tekrarlanacak.

Related Posts with Thumbnails