"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

25 Haziran 2010 Cuma

Aykut Kocaman


Amatör kulüplerden Altınmızrak’ta dikkaleri üzerine çeken Aykut daha sonra Sakaryaspor’a geçti. Buradan İmparator Oğuz’la birlikte Fenerbahçe’ye geçen Kocaman, sarı lacivert formayla adeta yıldızlaşmıştır. Fenerbahçe ile iki lig şampiyonluğu kazanan Aykut, 3 kez de gol kralı oldu. Özellikle 95-96 yılında Trabzonspor ile deplasmanda oynanan maç sonrası kazanılan şampiyonluk karşılaşmasının ardından yaptığı centilmence ve çarpıcı açıklamalar, Türk futbol tarihine geçmiştir. Öyle ki bu açıklamalar sonrası Başkan Ali Şen tarafından Fenerbahçe’den uzaklaştırıldığı dedikoduları yapılmıştır.

Fenerbahçe’nin ardından bir dönem İstanbulspor forması giyen Aykut, 2000 yılında futbolu bırakmıştır. Aykut Kocaman, halen Ankaraspor’un teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

Türk futbolunun en centilmen futbolcularından biri olan Aykut Kocaman, çocukluğunda jimnastik yapmasının verdiği avantajla da zihinlerimizde kıvrak çalımları ve estetik golleri ile yer etmiştir.

Daum gitti yaşasın Aykut Kocaman

Flaş...Daum kararı açıklandı

Sabah saaatlerinde avukatlarla birlikte toplanan yönetim, dün akşam Yönetici Cihan Kamer'in ikna etmeyi başardığı Daum'u az önce kulüp binasına çağırdı ve 2 milyon 400 bin euro karşılığında tecrübeli teknik adamın sözleşmesini feshetti. Fenerbahçe Kulübü, Alman teknik adama tazminatının bir bölümünü peşin, kalanını ise taksitler halinde ödeyecek. Böylelikle uzun süredir spor camiasının gündemini meşgul eden Daum'un Fenerbahçe'deki geleceği de son bulmuş oldu.

Bilindiği gibi Sarı Lacivertli Yönetim, geçtiğimiz hafta Daum'la İstanbul'da bir toplantı yapmış ve tecrübeli çalıştırıcının Roland Koch dışındaki bütün yardımcılarını kovmuştu. Bu olayın ardından medyaya 'Görevimin başındayım' mesajı veren ve Samandıra'da çalışmalara başlayan Alman teknik adamın bugün itibariyle kulüple ilişkisi tamamen kesilmiş oldu.

Daum'dan boşalan teknik direktörlük görevine de Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın geçmesi bekleniyor. Kocaman pazartesi günü sözleşme imzalayarak takımın yeni teknik patronu olacak.

ANONS :)

Related Posts with Thumbnails