"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

4 Nisan 2010 Pazar

ELLAND ROAD...03/04/2010

Bu haftasonu Leeds United-Swindon maci bir anma torenine tanik oldu. Bundan 10 sene once Galatasaray`in UEFA kupasi yolunda yasadigi en onemli trafik kazasi olan uzucu olay iki cana mal olmustu. Evet, istanbulda can veren iki ingiliz holiganindan bahsediyoruz. Leeds taraftarlari o tatsiz olayi 10 yildir hatirliyor ve her yil ayni duyguyla, ayni aciyi birlikte paylasiyor. Kulubun o gunlerdeki baskani Peter Ridsdale bu duyguyu asirlar once yasanan bir aciyi daha dun yasanmis gibi hissetmek olarak tanimliyor. Bu gunlerde Ingiltere liginin 3. kademesi 1. liginde mucadele eden Leeds United`in baskanligini yapan Ken Bates ise bir adim oteye giderek katiller bulunana dek Turkiyeye avrupa birligi yolunun kapali tutulmasini istiyor.

Ve iste o anma torenlerinden en sonuncusu soyle gerceklesti...Fair Play ve de RESPECT beyler (nokta)...

YİNE ATTI VE ŞİMDİ KIYAMET HAFTAYA KOPACAK


YORUMSUZZZ











GALİBİYETİN ŞİFRESİ BU RESİMDE SAKLI OLSA GEREK...


EMRE NEDEN EMRE BU RESİMDE SAKLI OLSA GEREK.


ŞAMPİYONLUK İNANCI BU RESİMDE SAKLI OLSA GEREK.
FORMANIN HAKKINI VERMEK BU RESİMDE SAKLI OLSA GEREK.

MAÇTAN NOTLAR


Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları mücadelede sakatlığı geçen forvet oyuncusu Güiza'ya ilk 11'de yer verdi. Hafta içinde yapılan antrenmanda sakatlandıktan sonra tedavisine başlanan İspanyol forvet, dün akşamki son çalışmada takımla antrenmana katılıp, Kayserispor maçının kadrosuna dahil edildi. Teknik direktör Daum, Güiza'nın yokluğunda çift kale maçlarda forvette denediği Gökhan Ünal'ı, eski takımına karşı yedek bıraktı.
-SOL KANATTA ÖZER- Ligde geçen hafta Galatasaray derbisinde, sakatlığı bulunan Emre'nin yokluğunda ilk 11'de şans bularak orta alanın solunda görev yapan Vederson, Kayserispor maçında yedek kaldı. Sarı-lacivertli ekipte bu akşam orta alanın solunda Özer görev yaparken, Emre de sakatlığının ardından Kayserispor maçıyla takıma dahil oldu. -'
'BİZLER İNANDIK SİZ DE İNANIN''- Fenerbahçeli futbolcular, Kayserispor maçı için sahaya erken çıkarak ''Bizler inandık siz de inanın'' yazılı pankart taşıdı. Saha içinde pankartı bütün tribünlere gösteren futbolcular, tribünlerden büyük alkış aldı. Soyunma odası tüneline tekrar geri dönen Fenerbahçeli futbolcular, sahaya ikinci kez, bu kez rakip futbolcular ve hakemlerle yeniden çıktı. Sarı-lacivertli futbolcular, maç öncesi galibiyet yemini için kendi yarı alanlarında kenetlenirken, tribünler oluşan tabloyu alkışladı. -
TRİBÜNLER DOLDU- Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesinde, zirveye yakın takibi taraftarını da tribünlere çekiyor. Kayserispor maçı için, havanın da güzel olması nedeniyle erken saatlerden itibaren Kadıköy'e gelen taraftarlar, tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. İki takım taraftarları arasında bırakılan güvenlik boşluğu dışında tribünlerin tamamına yakınının dolduğu görüldü.
-VOLEYBOL MAÇI İZLENDİ- Karşılaşma öncesi, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın CEV Indesit Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan rakibi Bergamo ile yaptığı maçın ilk setinden bir bölümü skor ekranından taraftarlara izlettirildi. Taraftarlar, sarı-lacivertli ekip İtalyan rakibi karşısında sayı aldığında ''Oley'' çekerek, bayan voleybolcuları alkışladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Fransa'nın Cannes kentinde oynanan final mücadelesinin heyecanını adeta Kadıköy'de yaşadı.
-POLİS TEŞKİLATININ 165. YILI- Kayserisporlu futbolcular sahaya ''Türk Polis Teşkilatının 165. yılını kutluyoruz'' yazılı pankartla çıkarken, iki takım futbolcuları polis kıyafetli miniklerle seremonide yer aldı. -
NOTLAR- -Sarı-lacivertli taraftarlar, Galatasaray karşısında aldıkları derbi galibiyetini unutmayıp tribünde ''Simovic, Hayro, Mondi, De Sanctis, Leo en büyük kalemiz sizlersiniz'' yazılı pankart açtı. -Tribünlerde ayrıca, ''Ne kadar övünsek az, Ali Sami Yen deplasman sayılmaz'', ''Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor'' yazılı pankartlar yer aldı. -Kayserisporlu yaklaşık 300 taraftar da karşılaşmayı misafir seyirci tribününden takip etti.

İYİLER KÖTÜLER VE FENERBAHÇEDE BİR İSMİN SONU


Fenerbahçe Kayseri mçında Fenerbahçe genel anlamıyla takım olarak iyi bir performas sergilerken takında bir isim vardı ki kötü bile oynadı denemezdi.Merakla beklenen bu isim GS maçındada Fb'nin en kötü oyuncusu olan Özer Hurmacıdan başkası değildi.90 dk boyunca hiç bir olumlu hareketi olmayan Özer rekor syıda pas hatası yaparak taraftara saç baş yoldurttu.maçın en iyi 3 oyuncusunu belirtirsek bunlar GS maçının süpriz ismi Selçuk, liğin gol kralına adım attırmayan vede bunun üstüne bir de güzel oyununu golle süslüyen Lugano ve sakatlanan Guizanın yerine oyuna giren ve çok etkili olmamasına rağmen gol atarak görevini yapan Göhan Ünal diyebiliriz.Tabiki bu isimlere bu sene her maçta iyi oynayan takımın kalbi durumundaki Emre yi ve Bilicayıda ekleyebiliriz.

Birde Fenerbahçede bir ismin bittiğinin resmidir bu maç.Hafta içi çalışmalarda Guizanın olmaması durumunda Daum taktik çalışmalarda hep Gökhan Ünalı denedi ve Semihi hiç düşünmedi.Ayrıca hafta içi basında hep Semihin Bjk ve GS ile görüştüğü yazıldı durdu.Ve maç içinde Guiza sakatlanınca Daum Semihi degilde Göhhanı oyuna aldı ve Semihi yanında oturttu.Bu bir anlamda başta Semihe ve bizlere bir mesajdı.Fb de semih dönemi bitmişti. Gelecek haftalar ne gösterir bilinmez tabiki.

BİZLER İNANDIK SİZDE İNANIN


Fenerbahçe hafta arasını GS maçının vermiş olduğu moralle iyiçe keyifli bir şekilde geçirmişti.Konuk takım Kayserispor da Trabzon maçında almış olduğu 3 puanla son haftalardaki moralsizliğine bir son vererek gelmişti İstanbula.
Güzel bir bahar pazarında muhteşem seyirci desteğiyle maca başlayacak olan Fenerbahçede taraftara enterasan bir mesaj veriyordu cıktığı pankartla.Ama bu sefer roller değişmiş gibiydi.BİZLER İNANDIK SİZDE İNANIN.Farklı bir ruh haline bürünmüştü bu pankartla beraber bütün türibin.Maca bu atmosferde hızlı bir giriş yapan F.Bahçe gol için saldırıyor rakip Kayseri ise iyi alan savunması yaparak forvetlere gol şansı vermiyordu taki Alex' in muhteşem asistti ve sakatlanan Guizanın yerine oyuna giren Gökhan Ünalın birinçi sınıf vuruşuna kadar.Fenerbahce tiribün desteğiyle beraber iyi futbolunun neticesinde golüde bulmuştu bir anlamda.ilk yarı bu şekilde tamamlanırken taraftar futboldanda neticedende memnundu.İkinci yarıya aynı 11ile başlayan F.Bahçe kornerden gelen 2,golle beraber iyice rahatladı.Alan savunmasını iyece oturtan Fenerbahçe rakibine gol şansı vermeden 90 dakikanın sona ermesini sağladı.sonuç itibariyle 3 puanın şifresi takımın cıktığı pankarta saklıydı.Bizler inandık sizde inanın.Bu maç Fenerbahçe için 3 puan dışında şampiyonluk yolunda önmli bir adımdı.
Related Posts with Thumbnails