"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

21 Nisan 2010 Çarşamba

ILGINC :)



Yine Robben, yine Bayern: 1-0


Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Lyon'u konuk eden Bayern Münih, ilk yarıda on kişi kalmasına rağmen Hollandalı yıldızı Robben'in attığı golle rakibini devirdi ve tur için avantaj yakaladı.


YAZARIMIZIN UFAK BİR YORUMU

Eğer Ribery atılmasaydı( ki atılması doğru karar..) Bayern turu bu maçla alacaktı. Zira, Lyon neredeyse hiçbirşey oynamadı. Sadece L'sandro etkiliydi. Robben ve atılıncaya kadar Ribbery etkiliydi. Defansta Demichelis hatasız oynadı neredeyse. Butt çok güzel bi kurtarış yaptı ilk yarıda o kadar.. Daha öncede dediğim gibi Inter-Bayern finali kaçınılmaz geliyor...Zira; Morinho olmasa, Barça alır dicem ama hiç zannetmiyorum artık. Morinho zafere çok yakın..!

Acıkcası Bayern bu futbolu ile bunu fazlasıyla hak ediyor...

Diego Milito




Diego Alberto Milito ismi yıllardır İspanya ve İtalya'da gollerini sıralıyordu ama şans ona kardeşi Gabriel Milito gibi büyük takımda oynama fırsatı vermemişti bu yaza kazar. Profesyonel futbol hayatına 1999 yılında kardeşi Gabriel ile birlikte Arjantin'in Racing Club takımında başlayan ve 5 sezon boyunca 137 maçta 34 gol atarak kariyerine çok da kötü başlamayan Buenos Aires'li futbolcu, takımının 2001 yılında kazandığı Apertura şampiyonluğunda önemli rol oynadı.Çoğu Arjantin'li futbolcu gibi günün birinde o da mutlaka İspanya'ya veya İtalya'ya gidecekti. 2004 yılında ilk durak Seria B'de mücadele eden Genoa oldu. 59 maçta 33 gol atınca Real Zaragoza'nın yolunu tutan Milito, artık dünyanın en önemli liglerinden birinde mücadele etme hakkı kazanmıştı. Zaragoza'da Diego yanlız değildi çünkü ileride takımın kaptanlığını yapacak olan kardeşi Gabriel'de oradaydı. Muhteşem başlayan Zaragoza kariyerinde onu daha da yücelten 2006 yılında oynanan Cope Del Rey finaliydi. Zaragoza'nın Real Madrid'i 6-1 mağlup ettiği karşılaşmada 4 gol atan Diego Milito duy beni Real Madrid, Barcelona, Manchester United ... diyordu adeta. Real Zaragoza forması altında 3 sezon forma giyen ve 108 maçta 53 gol atan Arjantin'li ayrıca 2006-2007 sezonunda İspanya'da gol kralı oldu. Herkes Milito'nun Zaragoza'dan ayrılmasını beklerken o yola devam kararı aldı ama ertesi sezon Zaragoza küme düşünce ona kucak açan kulüp, Milito'yu Arjantin'den alıp getiren Genoa oldu bir kez daha.


Artık Milito daha büyük bir takımda oynamak istiyordu çünkü yaşı ilerliyordu ve yine 1 sezon oynayıp 31 maçta 24 gol attıktan sonra Jose Mourinho onu Genoa'dan takım arkadaşı Motta ile birlikte istedi ve aldı. Milito, İnter'e gelirken İbrahimoviç'in arkasından gol krallığında 2. olarak gelmişti ve şimdi İbrahimoviç'in yerinde İtalya Ligi'nde 6 maçta 5 gol atarak zirveye oynamaya devam ediyor. İnter'in ABD'deki sezon başı kampından beri en çok çalışan oyuncusu Milito ve ona en çok sahip çıkan isim de Jose Mourinho. İkilinin arasındaki kuvvetli bağları, Milito'nun gol sevinçlerinde görebilirsiniz. Hocasına bakmadan etmeden yapamıyor. Herkes patlamayı Eto'o dan bekliyordu ama Milito aldı başını gidiyor. İnter'in Napoli'yi Giuseppe Meazza'da 3-1 mağlup ettiği karşılaşmadan sonra mikrofonlara konuşan 30 yaşındaki golcü, böyle harika bir başlangıcı kendimden ben de beklemiyordum ama takım olarak iyiyiz dedi ve ekledi Genoa, rakibimiz Juventus'la oynayacak ancak ben malesef bu maça gidemeyeceğim. Fakat hem yarın hem de sonsuza kadar Genoa'yı destekleyeceğim. İnter taraftarları bu demece asla kızmazlar. Hiç olmazsa destekledikleri isim bir vefakar. Bazıları gibi para için arma öpenlerden değil...

Dünya bu maçı izledi! Biz 'Papatyam'ı!


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 Nisan Salı gecesi bütün dünya Inter - Barcelona maçına kilitlendi.

Öyle ki maçı yayınlayan İspanyol televizyonu TVE (Televisión Española) sezon rekoru kırdı.
Yapılan açıklamaya göre iki devin 3-1 Inter üstünlüğü ile sonuçlanan çarpışmasını ortalama 9,162,000 kişi televizyon başında, 50.1 share oranıyla takip etti.
Yayın sırasında en çok kullanıcının televizyon başında olduğu dakika ise 22.29 olarak açıklandı ve bu dakikada 11.937.000 kişinin ekran başında olduğu belirtildi.
Bu 90 dakikalık heyecan kasırgası İspanyol televizyonunca "Sezonun en çok izlenen maçı" olarak açıklanırken Türk futbolseverler bu önemli karşılaşmayı ulusal bir kanalda takip edemedi. İspanya'da bu mücadeleyi devlete ait olan ulusal kanal TVE yayınladı.
UEFA'nın internet sitesinde maç ile ilgili yer alan bilgilerde Türkiye'den karşılaşmanın Star TV'nin yayınlayacağı açıklanmasına karşın mücadele D-Smart platformunda Futbol Smart kanalından canlı olarak ekranlara geldi. Star Televizyonu'nda ise maç sırasında "Papatyam" adlı dizi yer aldı.
Bu mücadelenin rövanşı 28 Nisan'da 21.45'te Camp Nou'da oynanacak.

FARKLI..:)

FARKLI..:)

MESSi & ANTONELLA





Related Posts with Thumbnails