"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

16 Mayıs 2010 Pazar

Tarih tekerrur etti..(yorumsuz)

THE END......2009-2010



ŞAMPİYON BURSASPOR - TİMSAH gözyaşları:)


Turkcell Süper Lig'in 34. haftasında karşı karşıya gelen Bursaspor-Beşiktaş maçı 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğünde sona erdi. Bursaspor, bu skorla 2009-2010 sezonunu 75 puanla şampiyon olarak tamamladı. Yeşil-beyazlı takım, 47 yıllık tarihinde ilk lig şampiyonluğuna ulaşırken, Trabzon'un ardından şampiyon olan ilk Anadolu takımı oldu.

Bursaspor-Beşiktaş:2-1

Turkcell Süper Lig'in son maçı, şampiyonu belirleyecek maç başladı. Şampiyonluğun önemli adayı Bursaspor, Pablo Martin Batalla'nın 32. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. İbrahim Toraman'ın 44. dakikada kendi kalesine attığı golle Bursaspor 2-0 öne geçti. Uğur İnceman'ın 87' attığı golle durum 2-1 oldu.

!!! ŞAMPİYON BURSASPOR !!!!

"Alex'e ve Kaka'ya hayranım"


Brezilya'nın son model incilerinden Ganso, gençliğinden bu yana Fenerbahçeli Alex'e hayran olduğunu söyledi.

En yeni Samba yıldızından Alex de Souza'ya övgü geldi. Santos takımında çok parlak bir sezon geçiren ve Bayern Münih, Inter ve Real Madrid'in de aralarında bulunduğu birçok dev kulübü peşinden koşturan Ganso, Alex hayranı olduğunu açıkladı. ESPN'e konuşan Ganso, sözü idollerinden açarak,"Kariyerimin başlangıcında Fenerbahçeli Alex'ten ilhâm aldım. Hâlâ da hayranıyım. Ayrıca tabii Kaka'ya da çok hayranım" şeklinde konuştu. Ganso ya da tam adıyla Paulo Henrique Chagas de Lima, 2005 yılında geldiği Santos''un genç takımında yetiştikten sonra artık A takıma yükseldi. Alex de Souza'nın mevkiinde ve onun tarzına yakın bir futbol oynayan Ganso, Güney Afrika'daki Dünya Kupası kadrosuna alınmamasınıysa "Şoke oldum" ifadesiyle karşıladı.

İTALYA'NIN EN BÜYÜĞÜ INTER!.


Serie A’nın son haftasında Siena deplasmanına çıkan Inter, rakibini 1-0 mağlup etti ve en yakın takipçisi Roma’nın iki puan önünde şampiyonluğa ulaştı.

Sezonun ilk yarısında tüm rakiplerine büyük fark atan ancak ikinci yarıda yaşadığı düşüşle Milan ve Roma’nın şampiyonluk yarışına dahil olmasına neden olan Inter, tecrübesini konuşturdu ve üst üste beşinci şampiyonluğuna ulaştı.

Siena karşısındamaç 0-0 devam ederken ligin ikinci sırasında bulunan Roma, Chievo karşısında 2-0’lık üstünlüğü yakalayınca panikleyen Inter, aradığı golü 57. dakikada Diego Milito’nun ayağında buldu ve bu golle hem üç puana hem de şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonluk yarışı veren diğer takım olan Roma ise Chievo deplasmanından Vucinic ve De Rossi’nin attığı gollerle 2-0 galip ayrılmasına rağmen sezonu ikinci sırada tamamladı.

Ronaldinho Dunga`ya inat..

Buffon, Iaquinta, Sissoko ve Trezeguet gibi önemli oyuncularından yoksun Juventus maç boyunca varlık gösteremedi ve 30'lık yenilgiye razı oldu. Milano ekibi 29. dakikada Alessandro Nesta'nın attığı golle devreyi önde kapattı. 72'de kafayla farkı ikiye çıkaran Ronaldinho bitime iki dakika kala bir kez daha fileleri havalandırdı.

Juventus taraftarları 70.dakikadan sonra tribündeki koltukları yakarak takımlarına tepki gösterdi, teknik direktör Ciro Ferrara'nın durumu biraz daha kritikleşti.

Milan bu galibiyetle puanını 18 maçta 37 yaparken, Juventus 19 maçta 33 puanda kaldı ve averajla dördüncü sıraya geriledi. Siena'yı 4-3 yenen Inter 19 maçta 45 puanla zirvede.

Ligin flaş ekibi Napoli Sampdoria'yı 1-0 yenerek 33 puanla üçüncü sıraya tırmandı. 80 dakika 10 kişi oynadığı maçta Chievo'yu 1-0 yenen Roma 32 puanla beşinci sırada. Bari'yi 2-1 yenen Fiorentino 18 maçta 30 puanla altıncı sırada yer alıyor.

Şampiyon bu gece belli oluyor

Lig tarihindeki 52. şampiyonun adını, Fenerbahçe-Trabzonspor ve Bursaspor-Beşiktaş maçları tayin edecek.
Son haftaya Bursaspor'un 1 puan önünde 73 puanla lider giren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 3-1 yenildiği rakibini bu kez mağlup etmesi durumunda Bursa'dan gelecek sonucu beklemeden 18. defa zafere ulaşacak. Sarı-Lacivertliler, en çok şampiyon olan takım unvanında da Galatasaray'ı geride bırakacak. Kanarya, Bordo-Mavililer karşısında puan kaybetmesi halinde Timsah'ın evinde Kartal'a puan yitirmesini bekleyecek. Fenerbahçe'nin Bordo-Mavililere yenilmesi, Bursaspor'un da Beşiktaş ile berabere kalması durumunda iki ekibin de puanları 73 olacak. İki takım arasında ikili averajda eşitlik bulunduğundan (1-0, 3-2), statü gereği genel averaja bakılacak. Bursa'nın Fenerbahçe'ye 5 gol üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor, Beşiktaş'ı devirmesi, F.Bahçe'nin Trabzon'a puan kaptırması durumunda tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşacak. MEHMET TUFAN-ISTANBUL
Related Posts with Thumbnails