"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

29 Mart 2010 Pazartesi

:)



YENİ ROBİNYO İÇİN SAVAŞ


Chelsea ile City’nin Neymar savaşı



Brezilya futbol fabrikasının piyasaya sürmeye hazırlandığı son yıldız adaylarından Santos’lu Neymar, şimdiden transfer piyasasını karıştırdı. 18 yaşındaki oyuncunun menajeri Augusto Federico Pena’nın yaptığı açıklamaya göre, Manchester City’den Santos’a kiralık olarak gelen bir başka yıldız Robinho’nun Santos’ta daha uzun süre kalmak istemesi nedeniyle, City yönetimi Robinho’ya karşılık Neymar’ın satışında öncelik hakkını almak istiyor. Bununla birlikte Chelsea de bu transfer için 35 milyon avroyu gözden çıkarmış durumda ve meydanın City’ye kalmasına izin vereceğe benzemiyor.
Neymar’ın menajeri, bu gelişmeler sonrasında futbolcunun yaz transfer döneminde Santos’tan büyük bir ihtimalle ayrılacağına değinirken, Manchester City ile Chelsea arasında bir tercih yapılıp yapılmadığı konusunaysa herhangi bir açıklık getirmedi.

SOL AÇIGA İLAÇ OLUR


İngiltere'nin Daily Mail gazetesi, Fenerbahçe'nin, İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen Morten Gamst Pedersen ile ilgilendiğini yazdı. Gazete, 28 yaşındaki milli futbolcu Pedersen'in bu sezon Blackburn Rovers'den ayrılabileceğini belirterek, Norveçli orta saha oyuncusunun önümüzdeki sezon Avrupa'daki başka bir kulübe transfer olabileceğini iddia etti. Pedersen ile başta Fiorentina ve Palermo olmak üzere bazı İtalyan kulüplerinin transfer listesinde olduğu belirtilirken, Fenerbahçe ve Celtic'in de bu futbolcuyla ilgilendiği ifade edildi.

ANNE BAK KRAL CIPLAK


İspanya'da Galatasaray-Fenerbahçe derbisini naklen yayınlayan Canal Digital yorumcuları, bu futbolun Galatasaray gibi bir Avrupa takımına yakışmadığını söylediler; iki ekibin de bir puan için sahaya çıktıklarını belirttiler.
Süper Lig'in İspanya'daki yayın haklarını elinde bulunduran Canal Digital, bir hafta boyunca anonsunu yaptığı Galatasaray-Fenerbahçe derbisini izleyenlerine sunarken, ortaya konan futbol yorumcuları pek memnun etmedi.
İstanbul derbisinin dünya klasikleri arasında önemli bir yer tuttuğunu hatırlatan iki gazeteci, sert bir mücadelenin dışında çok fazla önemli pozisyonun olmadığı bir maç izlediklerini söylediler. İki takımın da, 3 puandan çok kaybetmemenin telaşına kapıldıklarını vurgulayan İspanyollar, iki teknik direktörün de taktik olarak 1 puan için sahaya çıktıklarını, bu yüzden kısır bir karşılaşmaya şahit olduklarını iddia ettiler.
Maçın başında, şeref tribünündeki en büyük eksiğin Fenerbahçe Başkanı'nın olmayışı olduğunu kaydeden spiker, bunun nedeni olarak Başkan Aziz Yıldırım'ın geçen hafta soyunma odasına kadar inerek hakemlere hakaret etmesini gösterdi. Yorumcu da, Türkiye'de hakemlerle uğraşmanın olağan olduğunun altını çizerek, gerek maç içinde, gerekse karşılaşmadan sonra hakemler hakkında herkesin konuştuğunu söyledi.
YEDEK EFSANE
Fenerbahçe'nin özellikle Semih gibi bir golcüyü kulübede oturtarak tek forvetle sahaya çıkmasını korkaklık olarak değerlendiren İspanyol spiker, Semih'in yanlış teknik direktörler yüzünden Türk futbolunda yaşayan yedek efsane haline dönüştüğünü savundular.
Galatasaray'ı da idealleri olmayan bir takıma benzeten İspanyol yorumcu, sarı-kırmızılı takımın 90 dakika hiçbir varlık gösterememesinin, Galatasaray gibi bir Avrupa kulübüne yakışmadığını vurguladı.
LEO FRANCO İLE ALAY ETTİLER
Kaleci Leo Franco'ya da ayrı bir paragraf açan İspanyollar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Yılın en yavaş şutunu gol yiyen kaleci oldu. Zaten bu tür golleri Atletico Madrid'de de yiyordu."






2 RESİM ARASINDAKİ FARK




FUTBOL AYNI ZAMANDA AŞKTIR SEVGİDİR ŞEFKATTİR
















2 RESİM ARASINDAKİ 7 BENZERLİK




FUTBOL HAYATIN TA KEDİSİDİR


Yeşil sahalarda zaman zaman yaşanan görüntüler komedi filmlerini aratmayacak nitelikte.Futbol böyle bir oyun işte. Böyle bir oyun olduğu için de milyonlar başka sporlardan çok futbola gönül veriyor. İlginç gol sevinçleri, kaçan goller, hakeme yapılan şakalar ve tribün şov bunlardan yalnızca bir kaçı.

YILLAR YILLAR YILLAR




Yıllar önce ilk piyasaya çıktığında enterasan saçlarıyla futbol dağarcığımızın caf caflı bir köşesinde yerini aldı . Henrik Larsson'un aşağıdaki hali hep aklımda yer ettiğinden , ben bu adamı genelde gözümde saçlı haliyle canlandırırım ilk nedense . Bu adamı durdurmanın yolu, saçından tutup aşağı indirmek diye düşünürdüm önceleri . Saçını kesti iyice parladı , o da efsanelerin arasına girdi .Yaş 38 olmuş , futbolu bırakacağını açıklamış . Hep derim , şöyle adamlar futbolu bıraktıkça , ben de yaşlandığımı daha kolay hissedebiliyorum . Vay bee...

EXPERİN GÖZÜYLE HAFTAYA BAKIŞ





HEPİMİZ ÖZHANIZ HEPİMİZ CANAYDINIZ
Son yılların en sakin ve posizyon anlamında kısır derbisinde kazanan F.Bahçe olurken G.Sarayın son 2 haftada 0 puan çekmesinde bireysel hatalar başrol oynuyordu.Bu sefer başrolde teçrübeli file bekçisi Leo Franco vardı.
Derbinin hakemi Çüneyt Çakır iyi bir maç yönetmesine rağmen son dakikalardaki posizyon epeyce tartışılaçak hakem muallimleri tarafından.Ne de olsa Halis Özkahya aynı posizyona penaltı çalmıştı.En büyük sorunumuz bu olsa gerek.ayrı hakemlerin aynı posizyonları farklı yorumlaması.
Maçtan sonra ise akıllarda Servetin açıklamaları ve Hoçasının ona katılamaması vardı.Aralarında bir husumet olduğu belli.Sene sonu ne olur bilinmez ama Rijkaard ın oyun yapısında Servete baş rol vermek yok.
2.Polat dönemininde uğursuz başladığını belirtmekte yarar var sanırım.

KARTAL YÜKSEKTEN UÇTU
Kartal bu hafta yüksekten uçarken zirvenin eteklerine keskin bir bakış atmış oluyordu aynı zamanda.Nede olsa Kartallar sessiz ve derinden uçardı.denizli ve talebeleri ilerki haftalardanda gayet umutlu.
ZİRVENİN SOĞUK HAVASI BURSAYI ÇARPTI
Bursa zirvenin getirdiği sorumluluğununaltında kalırken Belediye hızla çalışmaya devam ediyordu.Avcı yönetimindeki Belediyenin son kurbanı Timsah oluyordu.

GOLLÜ BERABERLİKLER SERİSİNDE SON PERDE
Kasımpaşa gollü beraberliklere devam ediyordu Denizli deslapmanında.Denizli ise kendi sahasında intihar ediyordu bir anlamda.Ama çıkmadık candan umut kesilmez .Daha toplanacak 21 Puan var.

ATAMAYANA ATARLAR KURALI
Antep- Sivas macı futbolda kabul gören bi sözün ispatı niteliğindeydi adate.Nede olsa atamaya atarlardı bu maçtada öyle oldu.sivas son dakikada bulduğu golle 1 puanı kapıyordu.Maç sonunda ise sahalarda son haftalardaki çirkin görüntülerin benzeri yaşanıyor seyirçi sahaya iniyordu.

G.Birliği tek golle Diyarı avlarken diyar Başkentten boynu bükük ayrılıyordu.

Antalya Manisa maçının en iyi yorumunu Kaleçi Ömer yapıyordu.''cok tuaf bir maçtı.Maç başında kazanamayaçağız belliydi.


Son periyoduna girdğimiz bu haftalarda tansiyon en seviyede seyrederken bizlerde merakla ilerki haftaların sonucunu merakla bekliyoruz.

İYİ HAFTALAR...
Related Posts with Thumbnails