"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR














































Messi'yi Arbeloa durduracak


Real Madrid'in Şilili çalıştırıcısı Pellegrini, cumartesi günü oynanacak maçta Messi'yi Arbeloa ile durdurmayı planlıyor.


Real Madrid'in deneyimli teknik direktörü Manuel Pellegrini, cumartesi günü oynanacak El Clasico'da Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'yi Alvaro Arbeloa ile durdurmayı planlıyor.AS gazetesinin haberine göre, Arjantinli oyuncuya maç boyunca markaj yapması beklenen Arbeloa, Messi'nin topla buluştuğu zamanlarda yerinde sertliklerle rakibini durdurmaya çalışacak. Maç içerisinde Gago, Marcelo, Raul Albiol ve Garay'ın zaman zaman Arbeloa'ya yardımcı olması bekleniyor. Arbeloa'nın sağ ayaklı olmasına rağmen sol bekte görev yapmasının avantaj olduğunu düşünen Pellegrini, İspanyol oyuncunun Messi'nin driplinglerini rahatlıkla keseceğine inanıyor.27 yaşındaki Alvaro Arbeloa, sezon başında 4 milyon avro karşılığında Liverpool'dan Real Madrid'e transfer olmuştu.

Guti: "Barcelona, tek kişiye bağlı değil"


Real Madrid'in deneyimli ortasaha oyuncusu Guti, ezeli rakipleri Barcelona'nın takım oyunu oynadığını ileri sürdü.

Bugün yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Real Madrid'li ortasaha oyuncusu Jose Maria Guti, cumartesi günü oynanacak El Clasico hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.AS'ın haberine göre Guti, Messi'nin dün akşam Arsenal karşısında gösterdiği performansla ilgili olarak "Messi, sahaya çıktığı zaman rakiplerini darmadağın ediyor. Dün gece attığı dört gol çok önemli değil. Önemli olan Messi'nin takımına yaptığı katkı. Attığı bir pasla veya yaptığı bir driplingle maçın kaderini değiştirebiliyor. Cumartesi günü yalnızca Messi'yi durdurmak yerine tüm Barça'yı durdurmaya odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.Cumartesi günü oynanacak El Clasico'ya da değinen deneyimli oyuncu, "Real Madrid, kendi sahasında oynadığı zaman daima favoridir. Maça iyi konsantre olmalı ve erken bir gol bulmak için çabalamalıyız. Çünkü ilk golü Barça atarsa topu ayaklarından almak çok zor olacaktır. Maça çok iyi hazırlandık. Zor olacağını biliyoruz ancak onları nasıl yenebileceğimiz üzerinde sürekli çalışmalar yaptık. Barcelona'nın yenilmez olduğunu düşünmüyorum" diyerek iyimser bir tablo çizdi.33 yaşındaki Guti, 1984 yılından beri Real Madrid'de top koşturuyor. Deneyimli oyuncu, Castrol Rankings sisteminde 349 puanla 1238. sırada yer alıyor.

Bayern ''Şeytan'' kızarttı..


Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Manchester United'a konuk olan Bayern Münih, 3-0 geriye düştüğü maçta pes etmedi, turu geçmesini sağlayacak golleri bularak yarı finale yükseldi.. 10 kişi bitirdiği maçı kazanmasına rağmen elenen ManU ise Devler Ligi'ne veda etti: 3-2

Lyon devam, Bordeaux tamam..




Şampiyonlar Ligi'ndeki Fransız eşleşmesinde gülen ve yarı finale yükselen gülen taraf Lyon oldu.. 3-1 kazandığı maçın rövanşında Bordeaux'ya 1-0 yenilmesine rağmen adını ilk kez yarı finale yazdıran Lyon, Bayern Münih'in rakibi oldu..

İnternette Messi geyikleri..


İşte onlardan bazıları:

"Kimin için oynuyorsun lan? Kimin adamısın?" Polat Alemdar

"Mesele futbolcu olmak değildir yeğen, mesele Messi gibi akmaktır topla, vurdun mu topa acımadan sokmaktır kaleye" Ramiz Dayı

"Messi ile ilgilenmiyoruz" Fenerbahçe Spor Kulübü

"Adam adama markajda top aldırmam"

Ali Eren Beşerler

"Yürütmeyi durdurma kararı" Danıştay

"Anayasaya aykırı" Anayasa Mahkemesi

"Messi vurursa gol olur sayın savcım" Rıdvan Dilmen -

Beşiktaş Adliyesi "Messi falan anlamam, gerekirse döverim."

Yılmaz Vural "Referee, referee finish please!" Kova Yaşar "Messi adam değil... Bugüne kadar ne yapmış Serhat onu anlat bana..." Ahmet Çakar

''Messi...Lionel...'' Yılmaz Özdil

"Çizgi oyuncusu o, onun işi kolay tabi...

" Sergen Yalçın "Ahahahahahah" Saba Tümer Messi Beşiktaş'a gelirse; Gaziantepspor'a kiralanır.

Eğer Gaziantepspor'a gelirse daha yüksek bir bonservis ücretiyle Beşiktaş'a satılır"

"Messi Galatasaray'a gelirse; Galatasaray sağlık ekibinin yanından yanlışlıkla geçerse sahalardan en az 3 ay uzak kalır.

"Messi'nin Ankaragücü'ne transferi halinde, Gökçek ailesi Messi'yi de Türk yapacağı için ismi Gökçek Messi olacaktır.

Messi'yi İbrahim Üzülmez tutarsa; Üzülmez'in maç sonu yapacağı açıklamada, Lionel Messi'nin kendisine Real Mardin'den teklif aldığını ve gitmek istediğini, ancak Barcelona Kulübü'nün kendisine izin vermediğini anlatır."

Messi'yi izlemek, mucizeye inanmaktır...


Simon Kuper'in, "Futbol asla futbol değildir" sözüne atıfta bulunarak "Messi sadece insan değildir" cümlesini kurmak her geçen gün daha da geçerlilik kazanıyor.


"AYNI PERFORMANSI REAL MADRİD MAÇINDA GÖSTERMEM ZOR"

Barcelona’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, dün akşam Arsenal’e karşı gösterdiği performansın aynısı, hafta sonunda Real Madrid ile yapılacak maçta tekrarlamasının zor olduğunu söyledi. Messi, Arsenal maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu yolda ilerlemek çok önemli. Cumartesi günü büyük bir maça çıkacağız. Bu maçta aynı performansı sergilemek zor olacak. Önemli olan, 1-0 da olsa kazanmak" diye konuştu. Futbol efsanesi Maradona ile kıyaslanan Arjantinli oyuncu, dün akşam Arsenal maçında mükemmel futbolunu 4 golle süslemişti.

Spalletti'ye 'Mr.Spagetti' dedi kovuldu



Fatih Tekke ama bilerek, ama bilmeyerek bir söz söyledi, Zenit'te ipi çekildi.

Yaklaşık 4 yıldan beri Rusya'da top koşturan, 2006'da transfer olduğu Zenit takımından bu sene Mart ayı başında 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı Gökdeniz ile Hasan Kabze'nin top oynadığı Rubin Kazan'a transfer olan Tekke'nin 3 seneden fazla formasını giydiği takımdan kopuş nedeni ortaya çıktı..

Zenit formasıyla Rusya Premier Ligi, Rusya Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Süper Kupa'da toplam 87 maça çıkan milli oyuncu 29 gole imza atarken, kaderini değiştiren olay, Roma'nın eski çalıştırıcısı İtalyan Teknik Direktör Luciano Spalletti'nin Rus ekibinde göreve başlaması ile gerçekleşti..

Takımla tanışma toplantısında futbolcularla tek tek ilgilenen Spalletti, sıra Fatih Tekke'ye gelince beklemediği bir hitap şekliyle karşılaştı..


Spalletti, kendisine ''Mr.Spagetti'' (*) diyen Tekke'ye büyük tepki gösterip, ''Teknik direktörüne karşı saygılı ol. Kimse adımla alay edemez'' diyerek Fatih'in toplantıdan derhal ayrılmasını istedi..
İtalyan çalıştırıcı yönetime rapor vererek, Fatih Tekke'ye kadroda yer vermeyeceğini belirtti ve futbolcumuzu sezon başı hazırlık kampına da dahil etmeyerek kadro dışı bıraktı..

2006 senesinde geldiği Zenit'te Rusya Premier Ligi şampiyonluğunun yanısıra, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası şampiyonlukları da yaşayan Tekke'ye böylece Rusya Ligi'nin başladığı Mart ayında Gökdeniz ile Hasan Kabze'nin takımı Rubin Kazan'ın yolu da gözükmüş oldu..

Rubin'le 1 Ağustos 2010'dan geçerli olmak üzere sözleşme imzalayan Fatih Tekke, Spalletti'nin kendisini Zenit'te görmek istememesi nedeniyle yeni takımına hemen geçiş yaptı. Tekke Rubin'de şu ana kadar 1 maçta forma giydi.

ADVOCAAT'A DA ''FUTBOLU BİLMİYOR'' DEMİŞ

Bu arada Fatih Tekke'nin 2006 senesinde transfer olduğu Zenit'te, dönemin teknik direktörü Dick Advocaat'a kendisine forma şansı vermemesi nedeniyle ''Bu adam futbolu hiç bilmiyor'' dediği de öğrenildi.. Ancak Tekke'nin ''Futbolu bilmiyor'' dediği Hollandalı döneminde Zenit, Rusya Premier Ligi şampiyonluğunun yanısıra, 2008'de UEFA Kupası'nı kazanmış, Monaco'da oynanan Süper Kupa finalinde de İngiltere'nin ünlü takımı Manchester United'i 2-1 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.. O karşılaşmada Fatih Tekke de forma giymişti.


FC. Messi vs. Arsenal

Related Posts with Thumbnails