"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

28 Mart 2010 Pazar

MACIN HAREKETİ


Maça damga vuran anlardan biri de maçın son dakikalarında Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın Galatasaray'ı Tİ'ye almasıydı. Kendisine gelen topu poposuyla durdurması tribünlerin tepkisini çekti.
Fair Play anlamında güzel görüntelere sahne olan bu maça Volkanın hareketinin cok yakışmadığını söyleyebiliriz.

EDİ İLE BÜDÜ




Gs ve Fb arasındaki macta iyiler kötüler bir şey yapmaya çalışan oyuncular varken her iki takımdada öyle isimler vardiki ne oynadıklarını ne anlayan vardı ne onlara ne oynadığını soran hocaları.Rezil bir şekilde berbat oynayan bu oyunçulara hocaları nasıl 90 dk tahammül etti anlayamadık doğrusu.Kim bilir belkide bizim göremediğimiz macta oynuyorlardı bu isimler.Merak mı ettiniz bu isimleri ;biri Brezilya milli takımının en önemli oyuncularından Elano diğeri ise Türk futbolunun en önemli yıldız adayı olarak lanse edilen Alexin veiahtı olan Özer.Ben bir futbolsever olarak Elano ve Özere bukadar kötü oynamayı yakıştıramıyorum.Ve kendilerini biraz futbola vermelerini temenni ediyorum.Çok mu şey istiyorum ne?

SELÇUKTAN ÖNEMLİ GOL


SELÇUKUN 35 METREDEN ATMIŞ OLDUĞU GOL ŞUTUN İLK ANINDA 116 KM HIZLA GİDERKEN GOL ANINDA TOPUN HIZI 51 KM KADAR DÜŞMÜŞTÜ FAKAT SAHNEYE ÇIKAN LEO FRANCO İNANILMAZ BİR HATAYLA TOPU KALEYE ALIRKEN GS şAMPİYONLUK YOLUNDA İNANILMAZ BİR DARBE YEMİŞ OLUYORDU.MAÇ TA KENDİNE FAZLA İŞ DÜŞMEYEN lEO BELKİDE MAÇA ISINAMASININ BEDELİNİAĞIR ÖDÜYORDU.TARAFTARIN TEPKİSİ İLERKİ HAFTALARDA GS KALESİNDE KIRİZE YOL ACABİLİR GİBİ GÖZÜKÜYOR...

BİRİ ATTI, BİRİ KURTARDI




Turkcell Süper Lig’in 27.haftasının derbi mücadelesinde Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Haftalardır merakla beklenen dev mücadelede gülen taraf Fenerbahçe oldu. İki takımın da oldukça hızlı başladığı karşılaşmanın ilk yarısının ilk 15 dakikası dışında temposuz oyun dikkat çekti. Karşılaşma öncesinde her iki takımın da “Küfürsüz Tezahürat” çağrısına rağmen iki takımın taraftar grupları da karşılaşmadan önce küfürlü tezahürat yaptı. İkinci yarı daha temposuz başladı. Zaman zaman ayağa paslarla rakip kaleye iyi gelen Fenerbahçe aradığı golü 70.dakikada Selçuk’un ayağından buldu. Selçuk’un uzaktan çektiği şutta kaleci Leo Franco’nun yaptığı hata dikkat çekti. Karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken Volkan Demirel, Keita’nın ceza sahası içinden şutunu son anda çelerek takımına rahat bir nefes aldırdı. Tüm dünyanın merakla beklediği derbi mücadelesi Fenerbahçe’nin 1-0’lık galibiyetiyle sona erdi

AYNI NAKARAT HEP AYNI AYNI


Gs İle FB arasındaki maç beklenir nitelikte fair play çerçevesinde başlarken Fb Alisamiyene alkışlar altında çıkıyordu.Bu belkide sahalarda özlemle beklenen bir tabloydu.Maçtan önce her 2 takımdada merakla beklenen Emre ve Ardanın durumları esame listelerinin hakeme verilmesiyle sonuclanmıştı.Emre ilk 18 de bile yokken Arda yedekler arasındaydı.Maç klasik anlamda ev sahibinin baskısıyla başlarken Fb orta sahada yapmış olduğu paslarla Gs baskısını kırmış oluyordu.her 2 takımda hucum anlamında çoğalmada sıkıntı yaşarken Fb Özer Gs ise Elano yapmış oldukları pas hataları ve etkisiz oyunlarıyla taraftara saç baş yolduruyorlardı.Her 2 takımda organize ataklar dışında uzaktan atmış oldukları şutlarla gol bulmaya çalışıyorlardı.Bu ortamda başlayan maç golsüz bir şekide sonlanıyordu.2.yarıya her 2 takımda aynı 11 ile başlarken takımına ilk müdahale F.Rijkaard tan geliyordu.Orta sahadan Memet Topalı yanına alan tecrübeli hoça Ardayı sahaya sürüyordu.Fakat kurtarıcı diye oyuna alnınan Ardanın fizik açıdan yetersiz olduğu her haliyle buram buram kokuyordu.Hollandalı hoca beklenenin aksine Elanoyu değil Jo yanına alarak son koz olarak Barosu oyuna sokuyordu.Gs gol için saldıracak pozisyonlar araken Fb ise sakin bir şekilde sanki beraberlik peşindeydi.Ve bu esnada maçın başından beri uzaktan Şutlarla kaleyi yoklayan Selcuk bu kez hedefi tuttururken Gs file bekçisi Leo inanılmaz bir hata yaparak takımının yenik duruma düşmesinin ana karakteri oluyordu.Geçen hafta Emre Güngürün inanılmaz hatasından sonra gelen bu hata Taraftarın yoğun tepkisine sebeb oluyordu.Son dakikalardaki Gs baskısı golün gelmesine yetmezken Keita nın Şutu ve Volkanın Müttiş kurtarışı Maçın en güzel hareketleri olarak tv ye yansıyodu.Tarih bir kez daha Tekerrür ediyor Fb çok ta iyi oynamadığı bir Gs derbisinden daha Zaferle ayrılıyordu.Gs yenilmesinin ana Şifresinde F.Rijkaard oyunu iyi okuyamaması ve yalnış oyuncu değişiklikleri baş rol oynarken Hollandalı Hoca için belkide tehlike çanları Çalmış oluyordu.
Related Posts with Thumbnails