"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

4 Mayıs 2010 Salı

Daum 16, Kanarya 27 yıldır kupaya hasret

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, 27 yıldır kupaya hasret. Sarı-Lacivertliler bugüne kadar sadece 4 kez müzesine götürdüğü Türkiye Kupası'nı en son 1982-1983 sezonunda kazanmıştı. Ancak şu an durum geçmiş dönemlerden biraz farklı. Zira Süper Lig'de bitime 2 hafta kala liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, hem Türkiye Kupası'nı hem de ligi zirvede bitirerek çifte zafer yaşamak istiyor.
Türkiye Kupası'nın 48 yıllık tarihinde daha önce 12 kez final oynayan Fenerbahçe, kupayı son olarak 27 sene önce kaldırmıştı. Sarı-Lacivertliler, 1982-1983 sezonundan beri çıktığı 6 finalde de üzülen taraf oldu. Buna karşılık Teknik Direktör Daum ise takımının Trabzonspor ile yapacağı final mücadelesiyle birlikte 5. kez finalde yer alacak. Türkiye'deki teknik direktörlük macerası 1993-94 sezonunun ikinci yarısından itibaren Beşiktaş'ta başlayan Alman teknik adam, o yıl Siyah-Beyazlı ekiple kupayı kazanmıştı.
Şanlıurfa Belediyesi, Trabzonspor kafilesini karşılamak için bir karşılama töreni hazırladi ve Trabzonspor Kulübünü karşılamak için saat 10.00'da Şanlıurfa Belediyesi önünden ücretsiz araçlar kaldırıldı. Trabzonspor kafilesinin takım otobüsü yerine Şanlıurfaspor otobüsüne binmesi futbolun kardeşlik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu arada, Trabzonspor futbolcusu Umut Bulut, kupayı almak için Şanlıurfa'ya geldiklerini söyledi.

FIFA 2010 en Yeni Reklam :)

Related Posts with Thumbnails