"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

18 Nisan 2010 Pazar

iPTAL Mi ?

Futbol kuralları usül kitapçığı 17. maddesinin c bendinin 3. fıkrası:

" Bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır."

NE GÖKHAN GÖNÜL SAKATMIYDI?



O bir savaşçı. 300bin dolara 2. lig ekibinden satın alınan ama 1 sene sonra parayla satın alınamayacak derecedeki futbol kalitesini bize kanıtlayan Gökhan Gönül, gerçekten de izlemeye doyamadığımız bir isim.
Kimileri ona yeni Cafu diyor. Ben daha çok Sergio Ramos’a benzetiyorum. En az onun kadar hızlı ve hırslı. Aradaki teknik farkını kapatacağını düşünüyorum. Oynadığı her maçın hakkını veriyor, yüreğiyle oynuyor.
Hafta boyunca sakatlık nedeniyle sezonu kapattığı açıklanan Gökhan sonunda ne olursa olsun bu maçta oymanmak istediğini beyan etti.Ve oynadığı futbollA taraflı tarfsız herkesin bir kez daha gönlünü alarak maçın yıldızı oldu.

:)


HAKEM YÖNETİMİYLE BEŞİKTAŞLILARI HAKLI ÇIKARDA


Maçın hakemi Hüseyin Göçek maçta verdiği ve vermedigi kararlar ve de tutarsız kartlarla hafta içinde konuşulduğu gibi berbat bir maç yöneterek,bir anlamda Yıldırım Demirörenin hakemden dolayı rahatsız olması beyanini hakli cikarmis oldu. Her kararıyla eyyam kokan kararlar veren hakem MHK yi zor duruma düşüreceği benziyor.Her kararı hafta boyu tartışılacak Hüseyin Göçek için en iyi yorumu Mustafa Denizli yaptı herhalde.Yüreği olmayanlar hakemlik yapmasın ne olur.

Veteranlar Manchester United`i yolda birakmadi..



Aralik ayi basinda Ryan Giggs ve Scholes`in kontratlari bir sezon daha uzatildiginda kaslarini catan bir cok kisi gun gectikce bu konu hakkindaki goruslerini degistirdi. Ancak 36 yasindaki Giggs`in, ilerleyen yasi ve de sakatliklari sebebiyle 2004`ten bu yana oynanan maclarin %75`inde ilk 11`de yer bulamamasinin ve de bu sene sonunda 36 yasina girecek olan Scholes`un gectigimiz sezonlarda kendisinden beklenen performansi gosterememesin de bu transferleri kotuleyen yorumlari hakli cikaracak cinstendi. Geride biraktigimiz haftalarda Giggs eski gunlerdeki hiziyla olmasa da artik kurnazligi, becerikliligi ve de deneyimiyle oyunu degistirecek yedek adam olma rolunu etkili bir bicimde kullanarak onun transferine karsi cikanlara gerekli cevabi verdi. Kendisinden beklenen performansi gerektigi gibi gosteremeyen Scholes ise bu Cumartesi gunu attigi guzel kafa goluyle gerektiginde oyuna yon verebilecegini kanitladi.

KAPTAN BÖYLE EMRETTİ!


Güzel bir nisan pazarında kadıköy adeta bir karnaval havasındaydı.Fb tafaftarı takımına güven anlamında kendisinden gayet emindi.Maça dakikalar kala Mustafa Denizli sahaya cıkarttığı 11 ile basına yine inçeden inceye mesaj veriyordu.''BENİM SAHAYA ÇIKARACAGIM 11 BEN BİLE BİR GÜN ÖNCEDEN BİLEMEM SİZ HİÇ BİLEMEZSİNİZ.''
Maç bu havayla başlarken Bjk taraftarı Denizliden daha ofansif bir 11 bekliyordu esasen.Hakemin başlama düdüğüyle beraber adeta top tekrardan santraya geldi çünkü kaptan yine yapmıştı yapacağını ve Rüştüyü avlamıştı.Tabi gol olmadan önce maçı izleyen herkes Alexi orta sahada Denizlinin Toramanlamı Finklemi durduracağını merak ediyordu.Bjk daha golün şokundayken Fb özellikle sağ taraftan etkiki geliyordu zira gol makinası Guiza herkesi şaşırtmıyor ve topu kaleye gönderemiyordu.Maçın ilerleyen dakikalarında Bjk özellikle orta sahada dengeyi sağlasada üretkenlik anlamında Bjk takımı Tello ve Bobonun yapacağı ekstıra şeylere bakıyordu.
2.yarıya Denizli 1 degişiklik yaparak maça başladı.Toramanı sağa çeken Denizli orta sahaya İncemanı alarak başladı.Maçın başında bu değişiklik pek etkili gözükmesede özellikle sol tarafta İsmail ilk yarıdaki performansının aksine etkili bindermeler yapıyordu.Fb taraftarı takımından 2.golü bekliyordu zira yenecek bir gol bir çuval inçiri berbat edebilirdi.Özellikle orta sahadaki 2 li mücadelerde hekem tutarlı davranmıyor kartlar havada uçuşuyordu.Bir duran top posizyonunda kontraya hızlı çıkan Bjk golü kacırıyor ama Bilicanın müdahalesinde hakem penaltı noktasını işaret ediyordu.Penaltımı değilmi tartışılır ama başta Bilica ve tüm oyuncular hakemi zor duruma düşürmek için elinden gelen herşeyi yapıyordu.Fakat kullanılan penaltıyı Volkanmı kurtardı yoksa Bobomu kaçırdı onuda siz sayın izleyicilere bırakıyorum.Bu dakikadan sonra Bjk nın şuursuzca baskısını seyrederken Daum neden bilinmez buna engel teşkil edecel hamleyi gec yapıyordu.Son dakikalarda Bjk acısından beklenen gol gelmeyince maç Fb için mutlu bitiyordu.3 punanı hanesine yazdıran Fb Bursaya iyiçe nefesini hissetiriyordu.

Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş






Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçında sarı-lacivertli ekip ezeli rakibini 2. dakikada kaptan Alex De Souza'nın attığı mükemmel golle 1-0 yendi.
(Macin Yorumu, birazdan...)

Bunları Biliyor Muydunuz?


  • (51) Ezeli rekabette, Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş'a karşı en çok oynayan futbolcu, 51 maçla Müjdat Yetkiner.
  • (19) Fenerbahçe'de, Beşiktaş'a karşı en çok gol atan futbolcu, 19 golle Cemil Turan.
  • (7) 323 maçlık ezeli rekabette en farklı galibiyet, 6 Aralık 1958'de oynanan derbiyi 7-0 kazanan Fenerbahçe'ye ait.
  • (62) Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde en çok forma giyen futbolcu 62 maçlaBeşiktaşlı Rıza Çalımbay.
  • (32) Hakkı Yeten forma giydiği 58 derbi karşılaşmasında, Sarı-Lacivertli ağlara toplam 32 gol bıraktı.
  • (9) Şükrü Saracoğlu'nda oynanan 27 lig derbisinde üstünlük Beşiktaş'ta. Sarı-Lacivertliler'i 9 kez mağlup eden Kara Kartal, 10 kez sahadan beraberlikle ayrıldı, Fenerbahçe de rakibine 8 maçta puan vermedi.
  • (13) Nisan ayında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinin 13'ünü Siyah-Beyazlılar kazandı. 8 karşılaşmada eşitlik bozulmazken, Sarı-Lacivertliler 10 galibiyet aldı.

Hangi Maç Hangi Kanalda?

18 Nisan Pazar

13:00 Saturn - Spartak Moskova / Rusya Premier Lig / Spormax

14:30 Karşıyaka - Çaykur Rizespor / Bank Asya 1.Lig / D Spor

15:30 Wigan - Arsenal / İngiltere PremierLig / Spormax

16:00 Sampdoria - Milan / İtalya Serie A /NTV Spor

18:00 Portsmouth - Aston Villa / İngiltere Premier Lig / Spormax

18:00 Lille – Monaco / Fransa Ligue 1 / Kanal A

19:00 Fenerbahçe - Beşiktaş / Turkcell Süper Lig / Lig Tv

19:30 Lazio - Roma / İtalya Serie A / NTV Spor

22:00 Santos - Sao Paulo / Brezilya Paulista / Spormax

22:00 St.Etienne - PSG / Fransa Ligue 1 / Kanal A

22:00 Real Madrid - Valencia / İspanya La Liga / NTV Spor

00:30 Santo Andre - Gremio / Portekiz Premier Lig / Futbol Smart

19 Nisan Pazartesi

20:00 Trabzonspor - Kasımpaşa / Turkcell Süper Lig / Lig Tv

20:00 Bucaspor - Mersin İdman Yurdu / Bank Asya 1.Lig / D Spor

22:00 Liverpool - West Ham / İngiltere Premier Lig / Spormax

Related Posts with Thumbnails