"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

24 Haziran 2010 Perşembe

Alman basını: Özil, Almanya'yı kurtardı

Almanya Milli Takımı'nın, Gana'yı Mesut Özil'in golüyle 1-0 yenerek 2010 Dünya Kupası D Grubu'nu lider tamamlayıp ikinci tura çıkması, Alman basınında ''Özil, Almanya'yı kurtardı'' şeklinde yorumlandı.

Spor dergisi Kicker de, ''Başardık! Titredik! Sevindik! Özil, Löw'ün 11'ini kurtardı'' başlığıyla birinci sayfada kullandığı haberde, Alman Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda rüyayı sürdürdüğü belirtildi.

Berliner Morgenpost gazetesi de, ''Özil, Almanya'yı kurtardı'' başlığını attığı haberde, Mesut'un, rüya gol ile Almanya'nın kupadan elenmesini önlediği ifade edildi.

Berlin'de yayınlanan Berliner Kurier gazetesi, ''Ööözil bu çok güzel'' başlığını kullanarak, Mesut'un, attığı altın gol ile Almanya'yı mutluluğa taşıdığı, milli takımı Pazar günü İngiltere ile zorlu bir mücadelenin beklediği kaydedildi.

B.Z gazetesi de, ''Mesut, sen bizim kurtarıcımızsın'' başlığıyla verdiği haberde, Mesut'un Almanya'daki milyonlarca taraftarı ve Löw'ü, 20 metreden attığı sert şutla kurtardığına işaret edildi.

Gazetelerde, Mesut'un gol sevincini tespit eden fotoğrafların yanı sıra Almanya-Gana karşılaşmasıyla ilgili çok sayıda haber ve yorum yer aldı.

Related Posts with Thumbnails