"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

7 Nisan 2010 Çarşamba

Spalletti'ye 'Mr.Spagetti' dedi kovuldu



Fatih Tekke ama bilerek, ama bilmeyerek bir söz söyledi, Zenit'te ipi çekildi.

Yaklaşık 4 yıldan beri Rusya'da top koşturan, 2006'da transfer olduğu Zenit takımından bu sene Mart ayı başında 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı Gökdeniz ile Hasan Kabze'nin top oynadığı Rubin Kazan'a transfer olan Tekke'nin 3 seneden fazla formasını giydiği takımdan kopuş nedeni ortaya çıktı..

Zenit formasıyla Rusya Premier Ligi, Rusya Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Süper Kupa'da toplam 87 maça çıkan milli oyuncu 29 gole imza atarken, kaderini değiştiren olay, Roma'nın eski çalıştırıcısı İtalyan Teknik Direktör Luciano Spalletti'nin Rus ekibinde göreve başlaması ile gerçekleşti..

Takımla tanışma toplantısında futbolcularla tek tek ilgilenen Spalletti, sıra Fatih Tekke'ye gelince beklemediği bir hitap şekliyle karşılaştı..


Spalletti, kendisine ''Mr.Spagetti'' (*) diyen Tekke'ye büyük tepki gösterip, ''Teknik direktörüne karşı saygılı ol. Kimse adımla alay edemez'' diyerek Fatih'in toplantıdan derhal ayrılmasını istedi..
İtalyan çalıştırıcı yönetime rapor vererek, Fatih Tekke'ye kadroda yer vermeyeceğini belirtti ve futbolcumuzu sezon başı hazırlık kampına da dahil etmeyerek kadro dışı bıraktı..

2006 senesinde geldiği Zenit'te Rusya Premier Ligi şampiyonluğunun yanısıra, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası şampiyonlukları da yaşayan Tekke'ye böylece Rusya Ligi'nin başladığı Mart ayında Gökdeniz ile Hasan Kabze'nin takımı Rubin Kazan'ın yolu da gözükmüş oldu..

Rubin'le 1 Ağustos 2010'dan geçerli olmak üzere sözleşme imzalayan Fatih Tekke, Spalletti'nin kendisini Zenit'te görmek istememesi nedeniyle yeni takımına hemen geçiş yaptı. Tekke Rubin'de şu ana kadar 1 maçta forma giydi.

ADVOCAAT'A DA ''FUTBOLU BİLMİYOR'' DEMİŞ

Bu arada Fatih Tekke'nin 2006 senesinde transfer olduğu Zenit'te, dönemin teknik direktörü Dick Advocaat'a kendisine forma şansı vermemesi nedeniyle ''Bu adam futbolu hiç bilmiyor'' dediği de öğrenildi.. Ancak Tekke'nin ''Futbolu bilmiyor'' dediği Hollandalı döneminde Zenit, Rusya Premier Ligi şampiyonluğunun yanısıra, 2008'de UEFA Kupası'nı kazanmış, Monaco'da oynanan Süper Kupa finalinde de İngiltere'nin ünlü takımı Manchester United'i 2-1 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.. O karşılaşmada Fatih Tekke de forma giymişti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails