"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

13 Nisan 2010 Salı

KOD ADI; FİYASKO (FENERBAHCE)


ZVAN LUKOVCAN: 1986-88 yılları arasında Fenerbahçe'nin iki sezon kalesini koruyan Yugoslav file bekçisi, yediği enteresan goller nedeniyle rakip takımlar tarafından çok sevildi. Sarı-lacivertli tara fatarlara saç baş yoldurtan, tek parmağının protez olduğu iddia edilen Lukovcan'a, özellikle Beşiktaş maçlarında yediği goller sonrası 'kova kaleci' lakabı takıldı.

CZESSIAW JAKOLCEWICZ: 1990 yılında transfer edildi. Sarı-lacivertli takımın 2-1 mağlup olduğu Galatasaray derbisinde takımının tek golünü penaltıdan atmasının dışında varlık gösteremeyan Polonyalı savunma oyuncusu, sezon sonunda gönderildi.

IVAN VISHNEWSKI: Fenerbahçe forması giyen ilk Rus futbolcu olan Vishnewski, 1989-1990 sezonunda alındı. Sarı-lecivertli takımda iz bırakmayı başaramadı. Sezon sonunda Sarıyer'le anlaştı. Daha sonra ülkesine döndü.

POITR SOCZYNSKI: İsminin zorluğu 2002 yılında Mario Jardel'e kğu nedeniyle 'Soca' denilen bir diğer Polanyalı, Jakolcewicz ve Vichnevski gibi Fenerbahçe formasını 1 sezon terlettikten sonra gönderildi. Vasatı aşamayan futbolcu, Fenerbahçe'den sonra Türkiye'de Vanspor forması da giydi.

MIROSLAV TANJGA: Fenerbahçe'ye Dzoni Novak ve Stanimir Stoilov'la birlikte 1992-93 sezonunda geldi. Sarı-lacivertli yönetim, Yugoslav futbolcunun büyük bir hata olduğunu kısa sürede anladı. O dönemde 3 olan yabancı futbolcu kontenjanında yer açmak için gönderildi.

DEMİR HOTİÇ: Fenerbahçe'ye transfer olduğunda "İnsan üstü kaslara sahip" şeklindeki manşetlerle abarrtılan Yugoslav futbolcu, 1993-94 sezonunda sarı-lacivertli forma altında 7 maça çıktı. Türkiye'deki ilk ve son golünü Karabükspor'a atan Hotiç, Fenerbahçe'nin en kötü yabancı transferlerinden biri olarak gösterilir.

ANDREAS WAGENHAUS: 1993-94 sezonunda 900 bin mark bonservis ücretiyle Almanya'nın Dynamo Onadli takımından geldi. Sarı-lacivertli forma altında 30 maç oynadı, 2 kez ağları havalandırdı. Ayağında çok top tutması ve her maçta en az 2-3 kez denediği uzaktan şut denemelerinin kaleyi bulmaması nedeniyle eleştirildi. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Waldhof Mannheim takımına gitti.


EMIL LUCKOV KOSTADINOV: 1993 yılında Bulgaristan'da 'yılın futbolcusu' seçilen Kostdaniov, 1996-97 sezonunda Fenerbahçe'ye geldi. Maccabi Tel Aviv'le oynanan Şampiyonlar Ligi Ön Eleme ilk maçında rakip futbolcuya kafa atarak 4 maç ceza aldı. Yabancı kontenjanı nedeniyle yedek kulübesinin gediklisi oldu. Kendinden beklenen performansı sergileyemeyen Bulgar forvet, Tigres takımına transfer oldu.

RICARDO SERGIO MESSIOS NEVES: 1998-99 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Sergio Neves, sarı-lacivertli kulübün başını fazlasıyla ağrıttı. Önce Sakaryaspor, ardından Katar'da kiralık oynayan Brezilyalı oyuncu, yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya giremeyince sessiz sedasız Türkiye'den ayrıldı.

SÜLEYMAN OULARE: Teknik Sorumlu Rıdvan Dilmen'in isteği üzerine forvet sorununa çözüm getirmek için Belçika'dan alel acele getirildi. Büyük umutlarla Racing Genk takımından transfer edilen Gineli futbolcu, sakatlık sorunu nedeniyle gözden çıkarıldı. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin de kadroya almadığı 27 yaşındaki Oulare, sezon sonunda İspanya Birinci Ligi takımlarından Las Palmas ile 3 yıllığına anlaştı.

YAW PREKO: Gaziantepspor'dan Samuel Johnson'la birlikte 1999 yılında Fenerbahçe'ye geldi. Beşiktaş ile oynadıkları derbi maçta attığı 2 gol dışında kayda değer hiçbir şey yapmadı. Sarı-lacivertli forma altında 22 maça çıkan Ganalı futbolcu, Yozgatspor'a gitti.

REINALDO VICENTE SIMAO: 31 Ocak 2002 tarihinde Brezilya'nın Associacao Desportiva Sao Caetano takımından transfer edildi. Fenerbahçe'deki ilk resmi maçı, 1 Şubat 2002'de Fenerbahçe - Kocaelispor Süper Lig maçıdır. 29 Ağustos 2002 tarihinde sözleşmesi karşılıklı feshedildi. Simao ardından MKE Ankaragücü ile anlaşma imzaladı.

MIROSLAV STEVIC: Ortega'yı kadrosunda düşünmeyen teknik direktör Lorant'ın isteği üzerine 2002-2003 sezonunda Borussia Dortmund'dan transfer edildi. Ayağının tozuyla çıktığı ilk maçta Feyenoord'un Japon futbolcusu Ono'ya tekme atması uzun süre konuşuldu. Daha sonraki maçlarda ilerlemiş yaşı nedeniyle eleştiri oklarını hedefi oldu. "Werner Lorant'ın askerlik arkadaşı" yorumları yapılan Yugoslav futbolcu, Almanya'nın Bochum takımına gitti.

VLADIMIR BESCHASTNYKH: Rus forvet ile 2002-2003 sezonunun devre arasında 2,5 yıllık sözleşme imzalandı. Spartak Moskova takımından 800 bin dolar bonservis bedeliyle kadroya katılan oyuncu, futbolundan çok soyadıyla konuşuldu. Aranan kan olmadığının anlaşılması uzun sürmedi ve sezon sonunda Rus kulübü Kuban Krasnador'a imza attı. Sarı-lacivertliler, bu transfer karşılığı 250 bin dolar aldı.

ROBERT ENKE: 2003-2004 sezonunda Barcelona'dan 1 yıllığına kiralandı. Almanya doğumlu olan Enke'nin, Türkiye macerası 13 gün sürdü. Sarı-lacivertli takımın kalesini ilk ve son olarak Türkiye Kupası'nda İstanbulspor ile yapılan maçta korudu. Trabzonspor maçının kadrosuna alınmayınca Samandıra Tesisleri'ni terk etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails