"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

13 Nisan 2010 Salı

KOD ADI; FİYASKO (Beşiktaş)


FRANCESCO MANESSERO: Francesco Manessero Beşiktaş tarihinin belki de en skandal transferlerinden biridir. Gordon Milne döneminde 1993 yılında Beşiktaş forması giyen futbolcu hakkında inanılmaz iddialar ortaya atılmıştır. Oyuncunun kariyeri ile ilgili net bilgiler bulunmamakla birlikte yaşının söylendiğinden 5-6 yıl daha büyük olduğu, transfer edilmeden önce futbolu bıraktığı, hatta Gordon Milne'nin bu oyuncunun transferinden komisyon aldığı ve Beşiktaş yönetimi ile arasının açılmasının en önemli nedeninin Manessero olduğu iddia edilmiştir. Ancak en ürpertici iddia Francesco'nun Arjantin Milli Takımı'nda oynadığı iddia edilerek transfer edilmesi ancak futbolcunun Perulu olduğunun transfer edildikten sonra anlaşıldığıdır. Zira Francesco'nun Beşiktaş kariyeri sadece 3 hafta sürmüştür.


OSVALDO NARTALLO: 1993-1994 sezonunda Beşiktaş'a transfer olduğunda Türkiye'ye gelen ilk Arjantinli futbolcu olarak tarihe geçmiştir. İlginç saç stiliyle Türk taraftarların unutamadığı futbolcular arasında yer alan Nartallo basın tarafından sürekli eleştirilmesine karşın Beşiktaş formasıyla 13 gol atmış Fenerbahçe ağlarını her iki maçta da sarsma başarısı göstermiştir. Buna karşın sezon sonunda Petrol Ofisi takımına gönderilmiştir.

SIXTEN VEIT: Beşiktaş'ın 2. Daum döneminde yani 2001-2002 sezonu başlamadan önce 32 yaşında transfer ettiği Alman ön libero. Sezon boyunca sadece 7 maçta forma giyince sezon sonunda gönderilmiş ve Beşiktaş tarihinin en fiyasko transferlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir.

PETER KJAER: 2001 yılında yine Daum döneminde Beşiktaş'a transfer edilen Danimarkalı kaleci, Beşiktaş'ta o dönem adeta krize dönüşen kaleci sorununa çare olamamış ve yediği hatalı gollerle taraftarlara saç baş yoldurtmuştu. Beşiktaş formasını yalnızca 6 maçta giyen Danimarkalı file bekçisinin sözleşmesi feshedilmişti.

GORDON SCHILDENFELD: Türk futbol tarihine 'en sonunda kör futbolcu da transfer ettik' deyimini kazandıran bir transfer. Beşiktaş'ın Hırvat Dinamo Zagrep takımından aldığı Beşiktaş'a gelmeden önce Hırvatistan'ın büyük takımlarının transfer listesinde olan ve Hırvatistan Ümit Milli Takımı'nda forma giyen 23 yaşındaki Schildenfeld, Beşiktaş'ta beklenen performansı sergieyemedi. Performansı tartışılırken ünlü spor yazarı Vedat Okyar'ın Gordon'un gözlerinde problem olduğunu ve Beşiktaş'ın bunu bile bile transfer ettiğini ortaya çıkarmasının ardından patlak veren skandal üzerine uzun süren uğraşlar üzerine Almanya'nın Duisburg takımına kiralandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails