"Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer." İtalyan Atasözü

8 Nisan 2010 Perşembe

En hizli hat-trick benim..Mike Newell


Lionel Messi kisacik futbol kariyeri boyunca ulasabilecegi bir cok seye ulasti, onun basarilarini kimse gormezden gelmiyor ve de gelemez....Messi ile benzer basarilara ulasan ancak onun ulasabildiklerinin uzerine adim atmis olan tek bir adam var...Mike Newell

Blackburn Rovers`in eski 10 numarasi Mike Newell 1995 te Ewood Park`ta Rosenborg`e karsi 9 dakika icerisine sigdirdigi 3 gol ile sampiyonlar liginde kaydedilen en hizli hat-trick rekorunu hala elinde bulunduruyor.

Blackburn`un gruplarda 4-1 ile Rosenborg`den kopadigi 3 puan bize de biraz dokunuyor. Rosenborg kupa yolunda karsilastigi Besiktas`i, ilk macta 3-0 malup etmis, ancak Inonu`de 3-1 (setefan kuntz (2), sifo mehmet (1)) maglup olmasina ragmen on eleme turunu gecerek gruplara kalmisti.


Besiktas maci sonrasi mucadelesine devam eden Rosenborg turnuvaya ilk kez katildigi 1995 ve sonrasi itibariyle sampiyonlar ligi gelirleri ile Norvec`in acik ara en zengin kulubu haline gelmistir. (Rosenberg 1995-2002 tarihleri arasinda ust uste 8 kez sampiyonlar ligi gruplarinda mucadele ederek rekor kirmis ve bu rekor Manchester United`in 2004 te 9.kez gruplara kalmasiyla tekrar kirilabilmistir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails